Hirdetés

Drámai bejelentést tett Zelenszkij: "megyünk tovább előre"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az orosz hadierők a múlt héten vonultak ki Herszonból, azóta pedig mindenki azt találgatja, hogy mikor érhet véget az orosz-ukrán háboró, amelynek már a 265. napját éljük.

Ukrajna elnöke, Zelenszkij a G20-as csúcstalálkozón úgy fogalmazott, hogy kritikus feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy a háború befejeződjön. Először is, Oroszországnak el kell ismernie Ukrajna területi függetlenségét, vissza kell vonultatnia valamennyi csapatát az ukrán térségekből, illetve kompenzációs díjat kell fizetnie Putyinéknak az okozott károkért.

Hozzátette, a herszoni infrastruktúra óriási károkat szenvedett, mivel az orosz csapatok a kivonulás előtt tönkrevágták a fűtési rendszert, a kommunikációs egységeket, az energiahálózatot, és gyakorlatilag mindent mást, ami élhetőve tesz egy nagyvárost - írja a Promotions.

Herszon regionális fővárosának a visszafoglalása az első lépcső a háború vége felé vezető úton. Megyünk tovább előre, készen állunk a békére, békére egész Ukrajna számára

- mondta Zelenszkij. A friss hírek arról szólnak, hogy Kijevet kedd délután légicsapások érték. A légvédelem négy rakátát is megsemmisített, azonban a város több pontjában is becsapódások történtek. A mentők ellepték Kijev központját, halálestekről egyelőre nem érkezett hír.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés