Hirdetés

Dráma Ócsán: gyilkolásra készült a féltékeny férj, időben elkapták a rendőrök

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy nő telefonált a rendőrségnek, hogy egy férfi meg akarja ölni a válófélben lévő feleségét, és az asszony új párját. A rendőrök villámgyorsan reagáltak.

police.hu

A rendőrök majd telefonokkal a fülükön, autókba pattanva irányították az általuk indokoltnak vélt egységeket Ócsára. Kiderült ugyanis, a féltékeny férfi korábban már többször közvetlenül is megfenyegette nejét, erőszakoskodott vele, csak az asszony félelmében nem mert rendőri segítséget kérni.

A Pest vármegyei nyomozók úgy ítélték meg, a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei közreműködése szükséges az elfogáshoz, ezért a rendőrautókhoz az ő járgányaik is csatlakoztak. A konvoj Ócsa felé zúzott, a menet közben befutó újabb információkra reagálva volt, aki kivált az oszlopból és más irányt vett: egy egység az éppen boltban vásárló feleségért, egy másik az óvodában lévő közös kislányukért repesztett. A maradék egység az 51 éves férjért száguldott, akit az utcán segítettek le elektromos chopperjéről.

A 41 éves asszonyt és öt esztendős kislányát épségben, sértetlenül megtalálták, nem esett bajuk - közölte a police.hu.

A férj előállítása, fővárosba utaztatása kihallgatása már visszafogottabb tempóban, a megengedett sebességhatárokat betartva következett.

A nála lévő hátizsákból előkerült egy fanyelű kés, amit - a a gyanú szerint - a tervezett élet elleni támadáshoz használt volna.

A férfi tagadta, hogy neje, és annak új párja megölésére készült volna. Állítása szerint csak ijesztgetésnek szánta kijelentéseit és késekkel felszerelkezését is. Hozzátette, sohasem fenyegette meg feleségét, se szóban, se írásban. Az asszony azonban másként emlékezett az elmúlt hónapokra: viszonyuk megromlott, féltékenységtől túlfűtött férje többször hangoztatta, életükre tör, rendszeresen követte, telefonálgatott, üzengetett neki, amikor már nem bírta tovább, kislányával elköltözött közös otthonukból. Nem mert segítséget kérni, a rendőrséghez fordulni, attól tartott az még jobban feldühítené és erőszakosabbá tenné.

A Pest vármegyei nyomozók kezdeményezték az emberölés előkészülete bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett L. László személyi szabadságának korlátozását.

Az ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésével értett egyet, ezért a rendőrök megtalálták a férfi egyik fővárosi ismerősét, aki vállalta, amennyiben a bíróság elrendeli L. László bűnügyi felügyeletét, szállást biztosít számára zuglói otthonában - távol válófélben lévő ócsai feleségétől.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés