Hirdetés

Durva drágulásra számíthatnak a fesztiválozók - itt a Sziget árlistája

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Sziget fesztiválon is tombol az infláció, ennek ellenére már most úgy néz ki, hogy legalább három teltházas nap lesz az Óbudai-szigeten. Az árlista, a Forma-1-hez hasonlóan brutálisra sikeredett, így a fesztiválozóknak jól meg kell gondolniuk, hogy hol, mit és mennyit vásárolnak, ha nem akarnak a nagy bulizás közben éhezni és szomjazni. Mutatjuk az italok árlistáját:

  • a csapolt Dreher 1290,
  • a cider 1590 forint,
  • a dobozos sör 1390 forint,
  • a vodka, whiskey, pálinka és rum (4 cl) átlag 1950 forint,
  • a Paulus bora decinként 690 forint lesz,
  • míg a fél literes üdítőkért 890 forintot, az ásványvízért 850-et, a koktélokért pedig 4 és 6 ezer forint körül kell fizetni.
A 28. Sziget fesztiválra érkező fiatalok az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg.
A 28. Sziget fesztiválra érkező fiatalok az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ha összehasonlítjuk az idei árakat a 2019-es árakkal, akkor észrevehetjük, hogy két év kihagyás alatt sok minden változott. A röviditalok ára csaknem 40 százalékkal, a csapolt sör ára pedig 72 százalékkal árul. Az üdítőkért is több mint a dupláját kell fizetni. Az infláció a koktélok árát sem kímélte: egy Tequila Sunrise csaknem 74 százalékkal lett drágább.

Fájó lehet az étkezés is, a gyros pitában 3000, míg boxban 4000 forint a Szigeten, a vega tortilláért pedig 2500 forintot kell kifizetni a kasszánál. Nem mondható egyik ital és eledel sem pénztárcabarátnak, azonban figyelembe kell venni, hogy a Sziget fesztivál gasztronómiai kínálata nemzetközi viszonylatban még mindig az olcsóbb kategóriába számít - írja a Forbes.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés