Horror a magyar határon: 10 milliárd forintot érő dollárt és eurót foglaltak le a vámosok

  • Nagyvilág
Virág Márton portré Virág Márton

Irtózatos mennyiségű, bűncselekményből származó dollárt és eurót foglaltak le a magyar vámosok Tiszabecsnél, a leggazdagabb ukrán üzletember feleségének kocsijából.

Nincs ember Ukrajnában, aki ne ismerné az 52 éves milliárdos Igor Kotvitszki nevét, aki az ország teljes uránkészletét birtokolja (az urán piaci értéke az aranyéval vetekszik). Ennek megfelelően irtózatos vagyon felett rendelkezik. A hatalma azonban véges. Ezért az ukrán üzletember attól tartva, hogy a megszálló oroszok elveszik mindenét, úgy döntött: a feleségét a készpénzzel együtt Magyarországra küldi.

A tíz milliárd forint értékű készpénz egy mezei Opel csomagtartójában lapult
A tíz milliárd forint értékű készpénz egy mezei Opel csomagtartójában lapult Fotó: Pixabay

Bezsuppolta a várandós Anasztáziát egy Opelbe, a csomagtartót megpakolta a pénzzel degeszre tömött bőröndökkel, és elindította az asszonyt a nyugati határra. Bár a hazájából simán átjutott a határon - vélhetően megkente az ukrán vámosokat-, a magyar oldalon, Tiszabecsnél viszont azonnal lebukott.

Mintegy 10 milliárd forintnyi dollárt és eurót foglaltak le Anasztázia Kotvitszkától a magyar vámosok. A nő ellen büntetőeljárás indult, ugyanis 10 ezer euró felett bejelentési kötelezettsége van a határőrség felé. Az asszony nagy bajban van, mert a kijevi ügyészség közölte a magyar hatóságokkal, hogy a lefoglalt 29 millió dollár és 1,3 millió euró bűncselekményből származik.

"A pénz jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál van letétben. Ha a volt politikus felesége utólag mégis bebizonyítja, hogy a pénz nem bűncselekményből származik, visszakövetelheti ő vagy a családja - mondta a Ripostnak dr. Berényi András ügyvéd.

Cimkék:
  • 10 milliárd forint
  • ukrán oligarcha
  • Magyarország
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet