Hirdetés

Donald Trump visszatér

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Meta bejelentette: lejárt Donald Trump kétéves felfüggesztése, így visszaállítják a volt amerikai elnök Facebook és Instagram fiókját.

Mint ismert, a Meta azután döntött Donald Trump kitiltásáról, hogy a leköszönő amerikai elnök 2021. januárjában tüntetést szervezett Washingtonban a szerinte elcsalt választás ellen. A tömeg megrohamozta a Capitoliumot, a képviselőket és a szenátorokat pedig ki kellett menekíteni, valamint a Nemzeti Gárdát is bevetették, hogy visszaállítsák a rendet. Az ostrom alatt öt ember, köztük egy rendőrtiszt vesztette életét, és 138 rendőr sérült meg.

A cég közleménye emellett azt hangsúlyozza, hogy Donald Trump felfüggesztésének visszavonása mellett szól az is, hogy 2021. januárja óta a jelentősen csökkent a közbiztonságot érintő kockázat, ugyanakkor az is olvasható, hogy a szabálysértések megelőzésére bizonyos védőkorlátokat vezetnek be a jövőre nézve - írja az MTI.

Nick Clegg szerint a közvélemény számára elérhetővé kell azt tenni, hogy értesüljön arról, amit a politikusok mondanak, és ennek birtokában a szavazó helyiségben megalapozott döntés születhessen. A cégvezető, aki 2010 és 2015 között a brit kormány miniszterelnök-helyettese volt, hozzátette, hogy ezt követően is közbelépnek majd, amikor a közösségi oldalon megjelenő tartalom a világra nézve világos kockázatot jelent, viszont a közbeszédbe történő beavatkozás korlátját tudatosan magasan határozták meg.  

    

   

   

Donald Trump fiókját - a Facebook és az Instagram mellett - 2021. januárjában a Twitter közösségi médium is felfüggesztette, amit követően a volt elnök saját közösségi médiumot hozott létre Truth Social néven.

Mint azt korábban a Naphíre megírta, tavaly novemberben Donald Trump hivatalosan is bejelentette: 2024-ben újra indul az elnökségért. A volt amerikai elnök akkor arról beszélt, hogy újra naggyá tenné Amerikát, miután szerinte Joe Biden két év alatt nyomorba döntötte az országot. Kifejtette: elnöksége alatt világbéke volt és szárnyalt az amerikai gazdaság, míg Biden elnöksége alatt dúl a háború, a gazdaság pedig romokban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés