Hirdetés

Dagad a botrány: a Donald Trump elleni merénylettel viccelődött a színpadon a világsztár zenész

Garai Kitti portré Garai Kitti

Jack Black komikus rockzenekara, a Tenacious D lemondta hátralévő turnéjait, miután a banda egyik tagja, Kyle Gass megengedett magának egy viccet a Donald Trump elleni szombati merényletkísérlettel kapcsolatban.

A vasárnapi sydney-i koncerten készült és a közösségi médiában közzétett felvételen látható, amint Black egy születésnapi tortát ad át Gass-nak a színpadon, és azt mondja neki, hogy "kívánj valamit." Gass erre azt válaszolta: "Legközelebb ne hibázzatok Trumppal."

A CNN-nek adott keddi nyilatkozatában Black azt mondta, hogy „váratlanul ért, amit a koncerten mondtak”. 

„Soha nem nézném el a gyűlöletbeszédet, és soha nem bátorítanám a politikai erőszakot semmilyen formában. Hosszas mérlegelés után már nem érzem helyénvalónak a Tenacious D turné folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervemet felfüggesztettem. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásukért és megértésükért” – jelentette ki.

Gass kedden egy Instagram posztban kért bocsánatot a megjegyzéséért. „A szöveg, amit vasárnap este a színpadon rögtönöztem Sydneyben, rendkívül helytelen, veszélyes és szörnyű hiba volt. Semmiféle erőszakot nem tűrök el, semmilyen formában, senkivel szemben” - írta Gass. „Ami történt, az tragédia volt, és hihetetlenül sajnálom az ítélőképességem hiányát. Bocsánatot kérek azoktól, akiket cserben hagytam, és őszintén sajnálom, ha fájdalmat okoztam” - tette hozzá.

Gasst azóta kidobta a hollywoodi tehetségkutató képviselője. Az ügynöke, Michael Greene, a Greene Talent munkatársa a CNN-nek szűkszavúan annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy megvált Gasstól. 

A zenekar tagjai, Black és Gass kedden az új-dél-walesi Newcastle városában léptek volna fel, de a szervező Frontier Touring egy Instagram-posztban bejelentette, hogy a koncertet „elhalasztották”. A tervek szerint csütörtökön a Bisbane-ben léptek volna fel, majd Melbourne-be és Adelaide-be, azután pedig Új-Zélandra és az Egyesült Államokba utaztak volna.

Egyébként néhány kommentelő viccnek értelmezte a szóváltást, azonban Ralph Babet ausztrál szenátor az X-en (korábban Twitter) azt írta, hogy a párost „azonnal el kell távolítani az országból.

„Egy elnök meggyilkolását szorgalmazni és/vagy kívánni, az felháborító, undorító, mocskos, gonosz, és semmilyen formában nem elfogadható. Ez nem vicc volt, halálosan komolyan gondolta, amikor az elnök halálát kívánta. Felszólítom Anthony Albanese miniszterelnököt, hogy csatlakozzon hozzám a Tenacious D, Jack Black és a zenekar tagja, Kyle Gass elítélésében, és vonja vissza a vízumukat és azonnal toloncolja ki őket” – írta, hozzátéve, bármilyen tett, ami a kitoloncolásnál kevesebb, az a Donald Trump elleni merényletkísérlet jóváhagyása.

Kyle Sandilands ausztrál rádiós műsorvezető szintén bírálta a zenekart. „A jövőben nem veszek részt semmilyen Tenacious D-interjúban” - mondta. A Tenacious D korábban már szerepelt a KIIS rádió Kyle & Jackie O „In the Morning” című műsorában.

Mint azt a naphire.hu is megírta, szombaton merényletet kíséreltek meg Donald Trump republikánus elnökjelölt ellen a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen. Trumpot, aki a fülén sérült meg, már kiengedték a kórházból, egy másik ember viszont meghalt a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. Trump támadóját azonnal lelőtték.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés