Hirdetés

Szörnyű tragédia történt Dombrádon: hat hónapos kislány halt meg

Garai Kitti portré Garai Kitti

A kislány az édesapjával volt otthon még szeptemberben, amikor a gyermek kiesett a pihenőszékből. A kicsi pont a fejére esett és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét. A csecsemő édesanya ez idő alatt a kórházban tartózkodott másik gyermekükkel, aki belázasodott, ezért vigyázott a kislányra az édesapa, aki ellen most vádat emeltek.

Az apa látta, hogy kiesett a kislány, de mivel nem talált rajta sérülést, ezért elment aludni. Csak órákkal később vette észre, hogy a kicsi nem lélegzik. Ekkor azonnal hívta a mentőket, ám ők már nem tudták megmenteni a csecsemő életét - derül ki a Tényekből. 

Az illetékes kórház azonnal feljelentést tett, a hatóságok pedig megkezdték a nyomozást.

Az orvosszakértők szerint a kislány olyan sérülések szenvedett, hogy légzési és keringési elégtelenség lépett fel nála. Az édesapa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

"Az édesapa a balesetet el tudta volna kerülni akkor, ha a gyermeket beköti a biztonsági ülésbe, illetve a gyermekkel tartózkodik a szobában" – nyilatkozta Borsodi-Bus Emese, az illetékes főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfira.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés