Hirdetés

Brutális szigorítás jön Magyarországon, megszólalt az Orbán-kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Pénzbírság és engedélymegvonás is járhat érte, ha valaki szabálytalankodik.

"Mindenféleképpen hangsúlyozni kell, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohánytermékek árusítása helyéül szolgáló trafikok működésében komoly szigorítás várható, ugyanis a 18 éven aluliak dohánytermékkel való kiszolgálása még mindig nagyon nagy problémát jelent" – válaszolta a Blikk megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztálya. 

Ugyan a tárcánál még nem tudták megmondani, mikor lép hatályba az új rendelkezés, ám azt kilátásba helyezték, hogy magasabb pénzbírságra és hosszabb zárva tartásra, vagy akár az engedélyük elvesztésére is számíthatnak azok a trafikok, melyek kiskorúakat szolgálnak ki dohánytermékkel.

Ha ugyanis egy dohányboltról kiderül, hogy így tett, az eljáró hatóság egy időre bezárhatja – ez a zárva tartási idő növekszik majd a szigorított szabályozással. Ismétlődő szabálysértés esetén pedig a trafik üzemeltetési jogának visszavonása is opció lesz.

A minisztérium közlése szerint a dohánytermékeknél a magyar kormány folyamatosan vizsgálja az árváltozás lehetőségeit. Az is kiderült, hogy a dohánytermékeket a jövőben is csak az erre kijelölt üzletekben, tehát trafikokban lehessen beszerezni, és ez vonatkozik az új generációs dohánytermékekre is: a hevítéses és elektromos cigarettákra is. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés