Döbbenetes tragédia: a TikTok miatt végzett magával egy autista kislány

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A mindössze 15 éves Frances-Rose Thomas órákon keresztül öngyilkosságra ösztönző tartalmakat nézett a TikTok-on, ami miatt végzetes döntésre szánta el magát. 

Bár a szülei szigorúan monitorozták, hogy a lányuk milyen tartalmakat fogyaszt az interneten, azonban az iskolában pedig nem volt lehetőségük, hogy kövessék lányuk minden lépését, így az autizmussal küzdő gyermek nyugodtan böngészhetett a káros videók között - írja a Bors.

A tragédia napján a lány egyből a szobájába ment, ahogy hazaért az iskolából, hogy megírja a leckéjét. Ez idő alatt az édesanya az otthoni feladatokat látta el, majd egy óra múlva szörnyű látvány fogadta: holtan találta meg a gyermekét. Azonnal riasztotta a mentőket, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Nem válaszolt, ezért felmentem a lépcsőn a szobájába, és ott ült. Azt hittem, csak szórakozik, ezért odamentem, hogy megcsiklandozzam, de aztán rájöttem, mi történt. Olyan hirtelen történt, borzasztóan sokkoló volt

-nyilatkozta az édesanya. A gyászoló család a tragédia hatására egy kampányt indított, hogy törvényileg is vezessenek be megelőző intézkedéseket az iskolába, hogy más szülők ne éljék át azt a rémálmot, amit nekik kellett.

Ez is érdekelhet