Hirdetés

Döbbenetes részletek a Titan utasainak utolsó perceiről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Titan fedélzetén tartózkodó mind az öt ember életét vesztette.

Christine Dawood férjét és fiát vesztette el a Titan tragédiája során, két héttel a tragédia után pedig elárulta, hogy miként készültek a Titanic roncsaihoz a családtagjai és, hogyan teltek az utolsó óráik. Mielőtt beszálltak volna a búvárhajóra közös fotó készült az apa-fia párosról, amelyen önfeledten mosolyogtak és egymásba karoltak.

Christine és 17 éves lánya, Alina a tengeralattjáró kísérőhajóján, a Polar Prince-en volt, amikor a Titan lemerült. A nő elmondta, három hónappal korábban az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush és felesége, Wendy az Egyesült Államokból Londonba repült, hogy meggyőzze a Dawood családot, biztonságos lenne a Titanic roncsaihoz utazni a Titannal - írja a Szeretlek Magyarország.

Az érvelés sikeresnek bizonyult, ugyanis néhány héttel később Pakisztán legsikeresebb üzletembere és fia felszállt a merülőhajó fedélzetére, mellettük még hárman voltak a tengeralattjáróban, amikor megtörtént a tragédia. A merülés előtt mindannyiukat alaposan felkészítették az OceanGate szakemberei.

Christine férja nagyon várta már a merülést, mivel már évek óta közelről szerette volna látni a roncsokat. Először a feleségével ment volna az útra, de végül a fia kísérte el, aki az útra magával vitt egy Rubik-kockát, ugyanis egy világrekordot készült felállítani a víz alatt.

Christine azt mondta, az OceanGate által szervezett merülés előkészítése mindvégig lenyűgözően profinak tűnt számára, egyedül akkor gondolta úgy, hogy baj lehet, amikor először hallotta a kísérőhajón, hogy megszűnt a kapcsolat a Titannal. Ekkor azt mondták neki, nem kell aggódnia, mert a kommunikáció sokszor megbízhatatlan lehet, ha pedig komoly probléma adódik, a küldetés azonnal megszakad, a tengeralattjáró ledobja a súlyokat, és feljön a felszínre.

A Titan azonban később sem került elő, június 23-án már csak a Titan törmelékeit sikerült megtalálniuk az óceán mélyén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés