Hirdetés

Döbbenetes adat érkezett

Nap Híre portré Nap Híre

Egészen elsöprő lendülettel áll fel újra a Kínai légiközlekedés a koronavírus járvány után – erről beszélt Varga G. Gábor, az Egekura blog szerkesztője az ATV Spirit Keleti Szemle című műsorában.

A szakértő hozzátette, hogy Magyarországra is szinte már a járvány előtti ütemben térnek vissza a járatok. A pandémia előtt ugyanis Kína és Magyarország között egy dinamikusan növekvő légiforgalom volt, ami az áruszállítás mellett a turizmust pozitívan befolyásolta. 

Miközben itthon mérsékeltebb tempóban tér vissza a légiforgalom a járvány előtti szintre, addig Kínában egészen elképesztő ütemben fejlődik ez az ágazt. Napi 14 ezer járatot bonyolítanak le, ami 48 óra alatt hozzávetőlegesen 2 millió utast jelent.

A kínai légitársaságok rendkívül gyorsan fejlődnek, ez abban mutatkozik meg, hogy javarészt új, akár saját gyártású repülőgépekkel repülnek – mondta a műsorban a szakértő. Bár ezek az új gépek nem olyan kényelmesek, viszont a kínai gasztronómia népszerűsítésére alkalmas, hiszen kínai ételeket és italokat szolgálnak fel egy út során.

Teljes adás:

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés