Hirdetés

Eszeveszetten gyilkolja egymást a DK és a Kutyapárt

Nap Híre portré Nap Híre

Továbbra sem csitul a vita a két párt között.

Kitört a botrány a Hegyvidéken, a Kutyapárt szerint a DK rájuk indul, a DK úgy látja: a Kutyapárt és a Momentum megpróbálta őket és a többi ellenzéki pártot kijátszani. A Naphire.hu is beszámolt róla, hogy a Kutyapárt tönkreverte a Momentumot a hegyvidéki előválasztáson. Az előválasztás előtt a Kutyapárt megállapodást kötött a Momentummal az egyéni képviselőjelölti helyek elosztásáról, ám ebből a megállapodásból kimaradt a többi ellenzéki párt. A DK nem érezte magára nézve kötelezőnek a nélküle megkötött megállapodást, így mindenhol ráindult a kutyapárti jelöltekre.

Azt is megírtuk, hogy a DK hétfőn valóban bejelentette a jelöltjeit és nem kellett sokat várni, ugyanis a MMKP szinte azonnal is reagált a hírre a Facebook-oldalán. Úgy fogalmaztak, hogy "az Élő Norbert-féle hegyvidéki DK bejelentette a jelöltjeit az összes olyan egyéni választókörzetben, ahol kutyapártos jelölt indul. Külön figyeltek rá, hogy egyértelművé tegyék, az akció az ellen a csapat ellen irányul, aki megnyerte az előválasztást, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet".

Majd azzal folytatódott a bejegyzés, hogy a Kutyapárt szerint ezzel akarták kifejezni a tiszteletüket az iránt a nagyjából 6000 kerületi iránt, akik az előválasztáson résztvettek és szavaztak.

"És persze futottak még pár kört a sajtónál engem hazugozva, és kitartva a hülyeségük mellett, hogy nem tudták, miről szól az előválasztás, amin az egyik jelölt mellett a logójuk szerepelt. Annyiban mindenképp jó ez, hogy remélhetőleg júniusban a választásokkal véget ér ez a szánalomparty és megszűnnek a kerületben. Mindegy, talán sikerül így is legyőzni Pokorni Zoltánékat, a DK-s help ellenére is" - írták.

Megérkezett a DK reakciója

Hivatkozás másolása

Egy nap elteltével a DK újból előkerült, és reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésére. A DK a szerkesztőségünk számára eljuttatott közleményben úgy fogalmazott, hogy "mivel valótlanságok és féligazságok keringenek a nyilvánosságban a XII. kerületi önkormányzati jelöltállítással kapcsolatban, ezért az alábbi tényekkel segítünk a tisztánlátásban".

Íme a DK által összeállított 4 pont

Hivatkozás másolása
  • A DK nem állított polgármester-jelöltet a kerületben, vagyis az a hír, hogy a DK “az előválasztás ellenére ráindított a kutyapárti jelöltre”, nem igaz. Nem terveztünk polgármester-jelöltet állítani és nem is fogunk. Ezért nem csatlakoztunk saját jelölttel az előválasztáshoz sem.
  • A DK jelöltjei viszont valóban indulnak a kerület egyéni körzeteiben önkormányzati képviselő-jelöltként. Közös többpárti jelöltet kiválasztani vagy tárgyalással, vagy előválasztással lehet. A kerületben ilyen tárgyalások nem folytak a DK és a Kutyapárt között és képviselő-jelölti előválasztások sem voltak. Ezért a DK, szövetségeseivel együtt természetesen jelölteket állít. Ez sem “ráindulás”, hiszen nem született semmilyen megállapodás, ami ezt kizárná.
  • A Momentum és a Kutyapárt valóban kötött egy kétpárti paktumot a körzetek felosztásáról, de ennek a DK és a többi ellenzéki párt nem volt részese, erről csak a sajtóból szereztünk tudomást.
  • A Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben valóban ráindul az öt éve győztes, azóta hivatalban lévő ellenzéki polgármesterekre, veszélyeztetve a győzelmüket. Ez csak a Fidesznek jó.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés