Hirdetés

Macsétával őrjöngött a disznók között egy részeg férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A kaposvári férfit feldühítette, hogy nem tudja ellopni az állatokat, így bosszút állt rajtuk.

Állatkínzás miatt ítéltek el egy negyvenes éveiben járó kaposvári férfit, akit gyorsított eljárással állítottak bíróság elé.

A részeg férfi még szeptemberben a kerítést megrongálva betört egy állattenyésztéssel foglalkozó személy ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést - közölte a Kaposvári Járási Ügyészség. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta.

Ügyészség

A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sertés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés