Hirdetés

Bűnbandák, embercsempészek, migránsok teszik pokollá a magyar falu életét

Nap Híre portré Nap Híre

A település polgármestere szerint eldurvult a helyzet.

Diósjenő polgármestere óvatosságra inti a helyieket, mivel állítása szerint egyre gyakoribb, hogy általa migránsoknak nevezett személyeket szállító kisbuszok száguldoznak a településen. Ezt az ATV Híradójának a helyiek is megerősítették, szerintük valóban gyakran jelennek meg "hátizsákos, de nem turistának kinéző emberek a környéken". A beszámoló szerint a rendőrségi elfogások is arra utalnak, hogy a migránsok közül egyre többen Szlovákián keresztül továbbjutni Nyugat-Európába Magyarországról.

A helyiek úgy gondolják, hogy a dél felől valahogy beszökő menekültek keresnek új útvonalat, hogy elkerülhessék Ausztriát, ahol mostanában sokkal szigorúbb az ellenőrzés.

Az elmúlt hétvégén Nógrád vármegye több településén intézkedtek munkatársaim olyan, magukat szírnek valló személyekkel szemben, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Parassapusztán szeptember 8-án délután a rendőrök 12, majd másnap délután 10 személlyel szemben intézkedtek, akik gyalogosan haladtak a szlovák-magyar határ irányába

- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés