Hirdetés

Megszületett a döntés december 24-éről: ennek sokan nem fognak örülni

Nap Híre portré Nap Híre

A Fidesz ötödik alkalommal szavazta le azt a javaslatot, amely munkaszüneti nappá nyilvánítaná szenteste napját, azaz december 24-ét - írja az Index.

A Jobbik-Konzervatívok közleménye szerint már a nagy élelmiszerláncok is támogatnák az arról szóló jobbikos, Balassa Péter által beterjesztett javaslatot, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap. Ám a párt szerint hiába támogatja a magyarok 83 százaléka a javaslatot, a "kormánypárt szembemegy a közakarattal." 

A közleményben kifejtették azt is, hogy ahhoz, hogy az élelmiszerláncok zárva tartsanak, és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon, még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitvatartás. Saját bevallásuk szerint pedig ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges.

A Jobbik-Konzervatívok közölték azt is: "addig küzdenek, amíg a Fidesz meg nem hallja: Legyen munkaszüneti nap szenteste napja!”

Arról már korábban a naphire.hu is beszámolt, hogy a Lidl döntött és országos karácsonyi boltzár jön náluk. A Lidl szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés