Hirdetés

Debreceni akkumulátorgyár: megütöttek egy nőt a közmeghallgatáson, hatalmas a botrány

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Az első perctől forrtak az indulatok, folyamatosak voltak a bekiabálások, végül tettlegességre is sor került.


Rácz Róbert főispán
Rácz Róbert főispán

Pénteken délelőtt 10 órától tartottak újabb közmeghallgatást Debrecenben a CATL akkumulátorgyár ügyében. Egy 160 férőhelyes helyiségbe körülbelül 200-an zsúfolódtak be, és az első perctől kezdve heves indulatokkal reagáltak a helyiek a tájékoztatásra. Rácz Róbert főispánt például többször lehazaárulózták.

A résztvevők hol higgadtabban, hol vehemensen osztották meg aggodalmaikat, tették fel kérdéseiket, ám a válaszokat az indulatos bekiabálásoktól, füttykoncerttől, fújolásoktól sokszor alig lehetett érteni.

Egy ponton a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Gorján Ferenc kelt ki, hogy ő nem politikus, hanem szakember, miután többen bekiabálták a mondandója közben, hogy “hazudik”. Aztán a türelmét elveszítve ordított a mikrofonba, hogy a tömeg végre halkuljon el és hallgassák meg végre, mit akar mondani.

A jelenlévők többsége egyértelműen az akkumulátorgyár ellen volt. Ám a Magyar Hang tudósítása szerint volt, aki mellette érvelt, és a nőt egy férfi bántalmazta. A férfi a gyár mellett érvelő nőt rálökte a hivatalnokok és szakértők asztalára, majd a nő a földre esett.

A fizikai tettlegesség után a férfi elszaladt, többen, köztük az áldozat férje utána eredt. Lapértesülések szerint a rendőrök később elkapták a támadót.

Rácz Róbert főispán az incidens után lezártnak nyilvánította a meghallgatást, ám végül mégis a folytatás mellett döntött.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés