Hirdetés

Debrecenben is utcára vonultak a katatörvény ellen tüntetők - elfoglaltak egy kereszteződést

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, hétfőn a kormány benyújtotta az új kata-törvényt. Eszerint 18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, de csak azok maradhatnak kisadózók, akik kizárólag magánszemélyek felé adnak számlát. A változás miatt sok kisvállalkozó kerülhet nehéz helyzetbe, így keddre tüntetést szerveztek Budapestre. 

A fővárosi demonstráción több ezren vettek részt, a Parlament előtt azt kiabálták a képviselőknek, hogy "ne szavazd meg", majd kis idő múlva a Margit hidat is sikerült elfoglalniuk, ezzel megbénítva a közlekedést. Azonban tiltakozás ide vagy oda, a kormánypártok kedd délután kivételes eljárásban megszavazták a törvénymódosítást, az új szabályok szeptember 1-jén lépnek életbe.

A Telex beszámolója szerint Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is utcára vonultak a demonstrálók. A kata szabályainak módosítása ellen Szegeden a Momentum Mozgalom és a Veritas Virtus Libertas Közösség tartott közös tüntetést, ahol nagyjából százan jelentek meg és hárman mondtak beszédet. A félórás tüntetés békés volt, nem követte más megmozdulás. Azonban az egyik szervező kijelentette: ha nem vonják vissza a törvénymódosítást, akkor folytatni fogják a tiltakozást.

Elfoglalták a tüntetők Debrecenben a Rákóczi utca egy részét.
Elfoglalták a tüntetők Debrecenben a Rákóczi utca egy részét. Fotó: Facebook/Debreciner

Délután Szeged mellett Debrecenben is megjelentek a törvény ellen tüntetők. A Hajdú-Bihar megyei városban nagyjából 200 demonstráló foglalta el a Csapó utca és a Rákóczi utca sarkát, így a helyszínen a rendőrök irányítják a forgalmat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés