Hirdetés

Damu Roland elképesztő hagyatékot hagyott maga után

Garai Kitti portré Garai Kitti

Damu Rolandnak három gyermeke van, ám a két idősebbik fiát, Andort és Benjámint nem találta meg a közjegyző, így a sokmilliós adósság egyetlen örökösére, a hétéves kislányára száll. A Blikk cikke szerint a színész után 8 millió forint adósság, néhány alsónadrág és zokni, valamint egy gitár maradt csupán. Adóssága legnagyobb része az a gyerektartás, amit soha sem fizetett ki. 

"Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, más néven élhet, nem találták, ahogy Andort sem. Roland édesapját is megkeresték, ám ő sem tartotta vele a kapcsolatot, lehet, hogy külföldön él. Így lett az egyetlen hivatalos örökös Maja" – árulta el a Blikknek Damu Roland kislányának a gyámja, Katalin, aki azt is elmondta részletesen, hogy Maja milyen brutális adósságot örökölt apja után. 

"Majának négymillió forintnyi gyerektartással tartozott Roland, ezt is megörökölte, valamint egy nagyobb, három és félmillió forintnyi kölcsönt is, ami miatt Roland egykori párja indított polgári peres eljárást. Erről csak annyit tudok, hogy Roland korábban több részletben kért pénzt a hölgytől, aki sikertelenül próbálta polgári peres úton visszaszerezni az összegeket" - mondta Katalin. A nőt leginkább az döbbentette meg, mikor a tárgyaláson kiderült, hogy a színész több kölcsönt is fel vett különböző pénzintézetektől. 

A nő dühös, nem érti, hogy adhattak Rolandnak pénzt, hiszen még bejelentett munkahelye sem volt, ráadásul a gyerektartást sem fizette. "Ez mélységesen felháborít, különösen úgy, hogy Maja árvaellátást is csak méltányossági alapon kap, mert az édesapjának nem volt meg a hét és fél évnyi minimum munkaviszonya. 19 ezer forint ez az összeg, ebből nem lehet gyereket nevelni"-  tette hozzá Katalin, aki mindent meg akar adni a kis Majának, de a három saját gyermekének is. 

Katalin Maja nevében lemondott az örökségről, melyet Damu Roland hagyott maga után: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. 

"Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges" – tette hozzá az asszony.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés