Hirdetés

Betegnek tettette magát a fiatal egyetemista, milliókat csalt ki az emberekből

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A 19 éves lány a betegségéről a TikTok oldalán kezdett el beszélni, majd többször tájékoztatta is a követőit, hogy milyen kezeléseket kapott a kórházban. De ebből semmi sem volt igaz.

A 19 éves iowai Madison Russo-t jelenleg csalással és lopással vádolják a hatóságok, miután kiderült, hogy csak hazudta azt, hogy rákos, ugyanis a GoFoundMe nevű adománygyűjtő oldalon így próbált pénzhez jutni. Amivel sikerrel is járt, mert összesen 37 ezer dollárt, átszámítva több mint 13 millió forintot gyűjtöttek össze neki a kezeléseire és a gyógyszereire.

Madison a közösségi oldalán azt állította a követőinek, hogy akut limfoid leukémiája, és kettes stádiumú hasnyálmirigyrákja van, valamint a gerince körül is találtak egy nagyobb méretű tumort. Januárban azonban egy egészségben dolgozó értesítette a rendőrséget, miszerint komoly hibákat talált a lány bejegyzéseiben és jó lenne, ha nyomozni kezdenének - írja a Szeretlek Magyarország.

A rendőrök a nyomozás során hozzáfértek a lány kórtörténetéhez és kiderült, hogy egészséges és nem diagnosztizáltak nála semmilyen daganatos megbetegedést. Ezt követően az egyenruhások január 23-án őrizetbe vették, ám később, 10 ezer dolláros óvadék ellenében távozhatott. Azóta szabadlábon védekezhet, az első bírósági meghallgatása három hét múlva, február 23-án lesz.

Amikor a rendőrség átkutatta az otthonát, találtak egy parókát, infúziót, egy rokonának felírt fájdalomcsillapítót, egyéb orvosi eszközöket.

Valószínűleg itt készítette a fotókat az állítólagos kórházi kezeléseiről, de valódi rákos betegek képeit is felhasználta. A csalás áldozatainak hamarosan visszautalják a pénzt.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés