Hirdetés

Kivezetik a cukor árstopot is? Íme Gulyás Gergely válasza

Garai Kitti portré Garai Kitti

Tizenhárom hónap után a kormány eltörölte a benzinárstopot, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt is elárulta, hogy meddig maradhat még a többi ársapka. 

Mint ismert, a legtöbb magyar töltőállomáson hatalmas káosz alakult ki, az emberek pánikvásárlásba kezdtek. A kormány rendkívüli sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy a benzinárstop nem fenntartható tovább, a Mol az ellátásbiztonságot már csak importból tudja garantálni. 

Gulyás Gergely a rendkívüli kormányinfón arra is választ adott, hogy meddig marad a többi ársapka

Hivatkozás másolása

"Minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet termékhiányhoz. Tehát ha egy termékből nincs, akkor mindegy, hogy van-e ársapka. Ha a hiány eléri azt a mértéket, hogy a magyar családoknak nem biztosítható a termék, akkor az ársapka értelmét veszti" - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A miniszter ugyanakkor megjegyezte, hogy minden árstop és minden piaci beavatkozás káros a gazdaságra. "A döntéshozónak azt kell mérlegelni, hogy melyik a fontosabb: az a haszon amit ezáltal a magyar családoknak okozunk vagy pedig az a kár, amit a gazdaságba való beavatkozás okoz. Ezt minden esetben megvizsgáljuk, mindig ennek megfelelően hozunk döntést" - tette hozzá. 

Alig lehet cukorhoz jutni

Hivatkozás másolása

"Sokan úgy vélik, hogy a cukorral már hasonló a helyzet, mint az üzemanyaggal" - hangzott el a kormányinfón az újságíróktól. Gulyás Gergely hangsúlyozta, a kormány valamennyi termék tekintetében figyeli a helyzetet, folyamatosan nézik azt, hogy mekkor a hiány és ennek megfelelően hoznak döntéseket. 

Ársapkás termékek

Hivatkozás másolása

A magyarok olcsóbban juthatnak hozzá a cukorhoz, a tejhez, a liszthez, az olajhoz, a csirkemellhez és a csirkefarháthoz, egy hónapja pedig a tojással és a burgonyával bővítették a hatósági áras termékek listáját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés