Hirdetés

“Önző pusztítás” Csopakon: 80 éves tölgyfát fűrészeltek körbe

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Elkeseredett írásban tudatta a nagyvilággal Ambrus Tibor, Csopak polgármestere, hogy valaki körbefűrészelte a falu strandjának legidősebb tölgyfáját. Negyedmillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak annak, aki elvezeti őket az elkövetőhöz.

“A felháborodás nem egészen jó szó arra, amit egy jó érzésű ember ennek láttán érez. Értetlenség, undor, fájdalom borítja el az értelmetlen, önző pusztítás láttán” - írja facebookos posztjában Csopak polgármestere, Ambrus Tibor. A falu első embere szomorúan tudatta, hogy valaki körbefűrészelte a falu strandjának 80 éves tölgyfáját - vette észre a Telex.

Facebook/Ambrus Tibor

“És persze reménykedünk, hogy ilyenkor is lesznek harcias természetvédők! Hogy nem csak addig tart a természet védése, ameddig nem zavarja a kilátást egy fa! Hogy nem csak addig vagyunk természetvédők, amíg nem ütközik az egyéni érdekeinkkel a természetvédelem! A segítségüket kérjük, hogy megtalálhassuk és elszámoltathassuk azt, aki ezt az aljasságot tette. A fa értéke a Magyar Faápolók Egyesületének számítása szerint több, mint 25 millió forint. A rongálás miatt rendőrségi feljelentést tettünk, ugyanakkor Csopak önkormányzata nettó 250.0000,- Ft jutalmat kínál annak, aki felismeri és azonosítani tudja a képen, videofelvételen szereplő alakot (vagy megbízóját), mert ez az ember egyértelműen bűncselekményt követett el. Nemcsak egy fa, egy élő, lélegző lény, hanem az egész közösség ellen. Éppen ezért nem csak jogi, anyagi értelemben szeretnénk őt elszámoltatni, hanem erkölcsi értelemben is. Szeretnénk a szemébe nézni, és megkérdezni tőle: MIÉRT???” - fogalmazott feldúltan a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés