Hirdetés

Csongrádi Kata 70 évesen úgy érzi magát, mintha 20 éves lenne

Garai Kitti portré Garai Kitti

A színésznő elárulta: két évvel ezelőtt újjászületett, azóta pedig mind testileg, mind lelkileg nagyon jól érzi magát.

Csongrádi Kata 70 éves lett. A legendás színész, író és énekesnő most elárulta, mi az örök fiatalságának a titka. 

A színésznő úgy véli, az életkor csak egy szám, sokkal fontosabb az, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Kijelentette, hogy ő mind testileg, mind lelkileg remekül érzi magát, sőt, úgy érzi magát, mintha 20 éves lenne fél évszázadnyi tapasztalattal a háta mögött. "Két évtizede volt egy súlyos betegségem, amiből sikerült kigyógyulnom, akkor újjászülettem, és ez a lendület azóta is kitart."

A művésznő elárulta azt is, hogy rengeteget tesz azért, hogy megőrizze a fiatalos külsejét, fizikumát és energiáját. "Reggel és este is tornázom egy kicsit, mindennap sétálok a szabad levegőn, emellett arra is odafigyelek, hogy mit eszem. Főtt ételt nem eszem és olyat sem, amiben tartósítószer van, mert korábban ettől olyan szinten telítődött a szervezetem, hogy majdnem belehaltam. Jellemzően zöldséget, gyümölcsöt és sajtot fogyasztok. Emellett megfelelő kozmetikumokat, kezeléseket is igénybe veszek, de ami talán a legfontosabb: az a testi és lelki méregtelenítés" - mondta a Blikknek.

Csongrádi szerint aki jóindulattal és szeretettel fordul a világ felé, annak az arca is kisimul. Mint mondta, a "jóindulat ránctalanít." Elárulta, hogy igyekszik minden rossz dolgot kizárni az életében, sokat meditál és énekel. "A sors nekem mindig utat mutatott, és figyelmeztetett arra, hogy hagyjak el olyan dolgokat, amik megbetegítenek. Ez igaz volt munkákra, emberi kapcsolatokra és ételekre is" - fűzte hozzá. 

Csütörtök este a színésznő két jó barátja születésnapi ünnepséget szervez Katának. A művésznő nem tud semmit, milyen meglepetésekkel készülnek számára, csak annyit kért, hogy olyan embereket hívjanak meg, akik ötvenéves pályafutása alatt színpadon, filmben vagy koncerten is remek játszópajtásai voltak.

"A munkáim által a kollégáktól és a közönségtől rengeteg szeretetet kapok, és nekem ez a legfontosabb. Azt azért elismerem,nem bánnám, ha lenne mellettem egy társ. Nyolc éve vagyok már egyedül, amióta elvesztettem imádott férjemet, S. Nagy Istvánt, és bevallom, örülnék, ha rám találna egy hozzám illő kedves férfi" – mondta mosolyogva a művésznő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés