Hirdetés

Utcára tehetik Csollány Szilveszter családját, Orbántól kérnek segítséget

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktortól miniszterelnöktől is segítséget kért Csollány Szilveszter özvegye, aki már nem bírja fizetni a házuk törlesztőrészleteit és félő, hogy elárverezik az otthonukat.

Nagy bajban van a tavaly januárban, 51 évesen elhunyt Csollány Szilveszter családja. Kiderült, hogy a gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász után egy tetemes lakáshitel is maradt.

A klasszis halála után a két tinédzserlányukat nevelő felesége egy ideig fizette a kölcsönt, viszont a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást - írja a Blikk.

Csollány Judit levélben kereste meg Orbán Viktor miniszterelnököt és a Magyar Tornászszövetségnek is, amelyben segítséget kér.

December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel - árulta el Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke. “Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra” - fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy átérzik az özvegy gondját, viszont a szövetség is éppen csak kijött nullára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés