Hirdetés

Csodálatos gesztus: még halála után is másokat segít a fiatal nő

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy petefészekrákban elhunyt New York-i nő annyi pénzt gyűjtött össze, hogy több millió dollárnyi orvosi adósságot tudott kifizetni másoknak.

"Ha ezt olvasod, meghaltam" - kezdi posztját a 38 éves Casey McIntyre, amelyben arra kéri követőit, hogy ha tehetik, adományozzanak. A fiatal nő bejegyzését úgy időzítette, hogy az halála után váljon nyilvánossá - írtuk meg korábban. A célja, hogy életének megünnepléseként másokat segíthessen azzal, hogy kifizeti orvosi adósságaikat - írja a BBC

Casey McIntyre és családja
Casey McIntyre és családja Fotó: Instagram

Hangsúlyozta, ő szerencsés volt, hogy magas színvonalú orvosi ellátáshoz jutott, miközben négyes stádiumú petefészekrákkal küzdött, és azt szeretné, ha mások is hozzájutnának ugyanehhez az ellátáshoz.

Szombatig McIntyre és családja több mint 136 ezer fontot gyűjtött össze a RIP Medical Debt nevű nonprofit szervezetnek. A szervezet minden felajánlott penny után egy dollárnyi orvosi tartozást fizet ki, ami azt jelenti, hogy McIntyre kampánya 17 millió dollárnyi kifizetetlen orvosi számlát segített eltörölni.

Az egészségügyi kutatással foglalkozó nonprofit KFF becslései szerint akár 100 millió olyan amerikai is lehet, akinek valamilyen egészségügyi tartozása van.

A könyvkiadóként dolgozó McIntyre 2019-ben kezdte meg a petefészekrák elleni kezelését, és vasárnap hunyt el. Férje és 18 hónapos kislánya gyászolja. Bejegyzése szerint élete utolsó öt hónapját hospice-kezelésben töltötte Virginia, Rhode Island és New York államban élő barátai és családja körében, mely pillanatokat "varázslatosnak" nevezett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés