Hirdetés

Éveket várt szörnyű fájdalmakkal Andrea, hogy megműtsék, de nem volt időpont

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

10 évvel az első fájdalom jelentkezése után, 3,5 évvel azután, hogy igényelt, végre kapott időpontot csípőprotézis-műtétre egy 58 éves nő.

2013-ban fordult először orvoshoz Végné Faddi Andrea csípőfájdalmai miatt, de nem találtak nála semmit. Amikor hat év múlva, amikor az ülés és a járás is nehezen ment, lumbágót állapítottak meg, de nem múltak a fájdalmai - írja az atv.hu.

A nő magánúton végeztetett el vizsgálatokat, így derült ki, hogy mindkét oldalon erős kopása van. Amikor 2019 januárjában csípőprotézis-műtétre jelentkezett, ő volt a 943. a sorban.

Mivel egy év elteltével sem volt kilátás arra, hogy hamarosan megműthetik, viszont a fájdalmai már elviselhetetlenné váltak, ezért a családja segítségével összegyűjtötték a 2,5 millió forint értékű műtét árát és 2021-ben magánúton megműtötték. Itt csak 3 hónapos volt a várólista.

"És több, mint egy évre rá, 2022 májusában hívott fel a műtéti koordinátor, hogy akkor elvégeznék a műtétet" - tette hozzá az ATV-nek.

Andrea az évek fájdalmakkal teli várakozása alatt a munkáját elveszítette, az öregségi nyugdíjig még két éve lenne hátra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés