Hirdetés

A magyar válogatottnál is megalázóbb vereség érte a cseheket a Nemzetek Ligájában - távozik a kapitány?

Nap Híre portré Nap Híre

Georgia megsemmisítette a cseh labdarúgó-válogatottat: a Nemzetek Ligájában lejátszott B divízióbeli csoportnyitányon 4-1-re győztek. Az eredmény azért is okozott hatalmas meglepetést, mert két és fél hónappal korábban az Európa-bajnokságon még 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat. A csehek szövetségi kapitánya, Ivan Hasek a kínos mérkőzés után dühösen nyilatkozott, és azt mondta, el kell kezdeniük nyerni, mert különben nincs dolga a válogatott élén. 

A hazai pályán játszó Georgia végig nagyszerűen játszott, és bár az első félidőben csupán egy büntetőből találtak be, a második félidőben lealázták a cseheket. A 24.hu azt írja, a mérkőzés után nagy üvöltözés volt a vendégöltőzben, amit a csapatkapitány, Tomás Soucek is megerősített. 

"Nem csupán az eredmény miatt akadtam ki, de a mutatott játék miatt is. Ez volt az egyik legrosszabb meccs, amit valaha átéltem a válogatottban. Elöl semmi, hátul rettenetesen sok hiba" - mondta, hozzátéve, hogy az ellenfél mindenben jobb volt. "De a legrosszabb, hogy a csapatszellemünk, az elszántságunk és a maximális felelősségvállalásunk sem volt meg. Pedig ez lenne a kötelességünk" - magyarázta. 

Ivan Hasek szövetségi kapitány szinte őrjöngött a mérkőzést követően. "Szörnyűek voltunk, egy ilyen vereségre nincs mentség. El kell kezdenünk nyerni, különben nincs itt semmi dolgom" - fogalmazott. 

A kapitány egyébként januárban vette át az irányítást, az első négy felkészülési mérkőzését megnyerte, azóta viszont – beleértve a nyári Eb-t is – négy tétmérkőzésen harmadszor kapott ki csapatával. 

A cseh csapat kedden Ukrajna ellen lép pályára. 

Szombaton a magyar válogatott is csúnya vereséget szenvedett, Marco Rossi teljesen kiakadt

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, a magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól a Nemzetek Ligája A divíziójának szombati első fordulós mérkőzésén, Düsseldorfban. Arról is beszámoltunk, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs után kijelentette: "szégyellnünk kell magunkat." Hozzátette ugyanakkor, hogy Németországtól ki lehet kapni, és ha nullára veszítenek, az baj, de ha 5-0-ra, az már szégyen. "Az első számú felelős én vagyok, utánam pedig következnek a játékosok" - mondta. És írtunk arról is, hogy Szoboszlai Dominik drámai üzenetet küldött a csúnya vereség után. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés