Hirdetés

Hátborzongató részletek a csehországi buszbalesetről, szívinfarktus okozhatta a tragédiát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A baleset során meghalt az egyik buszvezető és csaknem 80 utas megsérült.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, hétfő délután összeütközött két busz a csehországi D2-es autópályán, Brno közelében. Hana Albrechtová, a dél-morvaországi egészségügyi mentőszolgálat igazgatója elmondt, hogy összesen 76-an sérültek meg, a súlyos sérülteket kórházba vitték. A sérülések között törések és nyílt sebek is voltak.

A legfrissebb információk szerint a busvezető vesztette életét, a rendőrség feltételezése szerint a hátulról érkező busz sofőrje infarkutst kapott. Az RTL közlése szerint ez a busz Budapestről Prágába tartott és egy Flixbus járatról van szó. A másik buszon indiaiak utaztak. A baleset miatt egy időre a D2-es autópályát mindkét irányban lezárták. A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. 

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője szerint az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is - írja az Infostart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés