Hirdetés

Csalódott Perez: becsapta a csapata, mikor elengedte Verstappent

 portré

A Spanyol Nagydíjon műszaki hibával küszködő Verstappen úgy nyerte meg a futamot, hogy a csapat rászólt az élen autózó Perezre: adja át a pozíciót a társának, majd visszakapja. Hát nem kapta.

Verstappen barcelónai győzelméhez kellett a csapattársa, Sergio Perez is, akinek a futam kétharmadánál  csapatutasításra át kellett adnia az első helyét. A mexikói persze már akkor rádióüzenetben jelezte, hogy igazságtalannak tartja a döntést, de eleget tesz a parancsnak.

„Örülök a csapat sikerének, de beszélnünk kell erről. (...) Mindenesetre ez egy jó csapateredmény” - mondta  a futam végén a csalódott mexikói pilóta. A Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner így magyarázta a csapatutasítás okát: „Max előnyben volt a csapaton belül az abroncsokat illetően, és nem akartunk kockázatot vállalni az olykor nem működő DRS-e miatt, szóval mindenképp ez volt a helyes döntés” - írta a player.hu.

Pereznek a futam egy korai szakaszában is el kellett engednie Verstappent, amikor a holland a kicsúszása után felzárkózásba kezdett. A Hugh Bird versenymérnökével folytatott rádióüzenete szerint akkor még azt ígéretet kapta csapatától, hogy visszakapja majd ezt a gesztust: „Oké Checo, hagyd, hogy Max megpróbálja. (…) Visszafizetjük ezt később” – ez azonban nem történt meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés