Hirdetés

Ne dőljön be! Csalók küldenek levelet a rendőrség nevében

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata óvatosságra inti a lakosságot, ugyanis a csalók ezúttal a magyar rendőrök nevében próbálják átverni áldozataikat.

Ne dőljön be a rendőrség nevében küldött fals e-maileknek - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerda este. A közlemény szerint olyan valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten, amelyek feladójaként rendőri vezetők állnak.

Az egyenruhások azt kérik a magyaroktól: legyenek körültekintőek az érkező e-mailekkel, és ne adjanak esélyt a csalóknak, ha pedig a rendőrség nevében kaptak gyanús leveleket, akkor hagyják azokat figyelmen kívül, és erre figyelmeztessék a hozzátartozókat is, mivel egyértelmű átverésről van szó.

Kezdjünk el gyanakodni, ha ezekkel találkozunk az e-mailben:

Hivatkozás másolása
  • Országos Rendőrség nem létezik, Országos Rendőr-főkapitányság a helyes megnevezés.
  • Amennyiben a rendőrség e-mailben kommunikál, azt nem gmail levelezőrendszeren keresztül teszi.  
  • A nyelvtanilag helytelen megfogalmazás ugyancsak csalókra utalhat.    
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság sem az Interpol, sem az Országos Bírósági Hivatal nevében nem kommunikál.

Amennyiben e-mailt kap, mindig ellenőrizze a feladót, s kiemelten figyeljen a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra! Sose kattintson megszokásból, mindig legyen körültekintő! Amennyiben a kapott levelet gyanúsnak ítéli, a kért adatszolgálatatást semmilyen formában ne teljesítse – tette hozzá az ORFK.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés