Hirdetés

Hol van már az áprilisi családi pótlék?!

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bár sokan arra számítottak, hogy április első munkanapján kézhez kapják a családi pótlékot, ám ez nem így történt és csalódniuk kellett. De szerencsére már nem kell sokat várni a pénzre, várhatóan április 4-én, kedden jóvá írják a bankok az állam által elutalt családtámogatási összegeket a bankszámlákra.

A Magyar Államkincstár ugyan hétfőn elutalta az összegeket, de azok a bankszámlákra csak kedden érkeznek meg, postán pedig még ennél is később, ott a hét vége felé lehet számítani a gyermekek után kapott pénzre, de nagypéntekig várhatóan mindenhová megérkezik a pénz - írja a napi.hu.

Ha a hónap első munkanapja elsejére esik, akkor a bankszámlákon másodikán van ott az összeg, ha másodikára, akkor pedig harmadikán. A nevelési támogatás összege több tényezőtől is függ.

A családi pótlék összege egyébként idén is változatlan maradt: alapesetben az egy gyermeket nevelő családok 12 200 forintot kapnak, két gyermek uttán összesen 26 600 forintot, a három vagy több gyermek után pedig minimum 48 ezer forint, gyermekenként 16 ezer forint jár.

Idén kétszer is dupla családi pótlék érkezik

Hivatkozás másolása

A családi pótlékot augusztusban általában kétszer utalják – a szeptemberi támogatás érkezik korábban, ezzel segítve az iskolakezdési kiadásokat. Illetve a korábbi évekhez hasonlóan a januári pótlék már decemberben, karácsony előtt megérkezik - jegyezte meg a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés