Hirdetés

Családi ebédnek indult, belehaltak, letartóztatták a nőt

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Letartóztattak egy ausztrál nőt, miután hárman is belehaltak a gombamérgezésbe.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Még júliusban szerveztek családi ebédet Ausztráliában, ami után hárman megbetegedtek, egy negyedik személyt válságos állapotban kellett kórházba szállítani.

Az ebédet felszolgáló nőt, Erin Pattersont csütörtökön vették őrizetbe. Nem emeltek vádat ellene egyelőre, írja a BBC. A 49 éves nő határozottan állítja, hogy ártatlan.

A nő házában a rendőrség házkutatást hajtott végre.

A nő a családi ebédre meghívta a volt férjének a szüleit, Gail és Don Pattersont, Gail nővérét, Heather Wilkinsont és annak férjét, Ian Wilkinsont is. Őket július 30-án szállították kórházba.

Néhány napon belül a 70 éves Patterson házaspár és a 66 éves Wilkinson asszony meghalt. A 68 éves Ian Wilkinson két hónapos kezelés után később felépült.

Erin Patterson azt mondta, hogy őt magát is kórházba szállították, gyomorfájdalmai voltak, és kezelést kapott, hogy elkerülje a májkárosodást.

Azt mondta, hogy a marhahúsos Wellington bélszínhez egy szupermarketben vásárolt gomba és egy hónapokkal korábban egy ázsiai élelmiszerboltban vásárolt szárított gomba keverékét szolgálta fel.

"Megdöbbenve gondolok arra, hogy ezek a gombák hozzájárulhattak szeretteim halálához” - írta augusztusi közleményében. Hozzátette, hogy nem volt oka bántani azokat az embereket, akiket szeretett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés