Hirdetés

Csak óvatosan! Egyre több a traktoros baleset

 portré

Kirajzottak az utakra mezőgazdasági gépek, az autósok meg türelmetlenek és figyelmetlenek – egyre több traktornak támad konfliktusa a személyautókkal.

A tavaszi munkák miatt egyre több munkagép van az utakon, az őszies időjárás miatt pedig csúszósak az utak, a fronthatások miatt lankad a figyelem. Az utóbbi napokban több mezőgazdasági munkagép és személyszállító jármű ütközött a közutakon.

Néhány napja egy személyautó és egy mezőgazdasági gép ütközött össze Rozsrétszőlő belterületén. A gépkocsi kerítésnek csapódott és totálkárosra tört. Az autó utasát kórházba szállították. A járműben és a mezőgazdasági munkagépben több millió forintos kár keletkezett. * A 3-as főúton, Hort közelében pénteken, a kora délután órákban szintén összeütközött egy traktor és egy személyautó. A baleset következtében ugyan személyi sérülés nem történt, azonban a munkagép leszakadt része hosszú ideig fenntartotta a forgalmat, sőt, teljes útlezárást kellett elrendelni. Itt is jelentős anyagi kár keletkezett. * Andornaktálya és Mezőkövesd között egy mezőgazdasági vontató és egy mikrobusz csattant a 253-as út 5-ös kilométerénél. A mezőgazdasági jármű keresztbe fordult az úton, a balesetett szenvedett járművekben jelentős anyagi kár keletkezett – írja a gepmax.hu

Kétségtelen, hogy a tavaszi mezőgazdasági munkákra vonuló agrárgépek lassítják a közlekedést, ám érdemes türelemmel, kompromisszummal kezelni a helyzetet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés