Hirdetés

Cristiano Ronaldo milliárdokat követel a Juventustól

Nap Híre portré Nap Híre

Cristiano Ronaldo azt állítja, hogy 9,9 millió euróval (átszámítva több mint 7 milliárd forinttal) tartozik neki a Juventus. A portugál szupersztár most úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet. 

Az Index cikke szerint a történet egészen a koronavírus-járvány kitörése utáni időszakig nyúlik vissza. A lap felidézte: 2020 márciusában felfüggesztették az olasz bajnokságot, majd több mint három hónappal később zárt kapuk mögött folytatódott a pontvadászat. Ez azonban jelentős bevételkiesést okozott a kluboknak, amelyek minden eszközükkel próbálták csökkenteni a kiadásaikat. Az egyik ilyen a fizetések csökkentése volt. A Juventusnál például két lépésben csökkentették a futballisták és a stábtagok bérét, beleértve Cristiano Ronaldóét is. 

Akkor a portugál támadó beleegyezett, hogy a Covid miatt csúsztatva utalják a munkabérét, ám állítása szerint a Juventus máig tartozik neki 19,9 millió euróval. Éppen ezért Ronaldo úgy döntött, jogi útra tereli az ügyet. 

A hírek szerint Ronaldo ügyvédei már fel is vették a kapcsolatot a torinói ügyészséggel.

Egyébként nem ő az egyetlen korábbi Juventus-játékos, aki követelte az elmaradt fizetést: az AS Romához szerződött Paulo Dybala is így járt, azonban ő jogi procedúra nélkül meg tudott állapodni a torinói klubbal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés