Hirdetés

Betiltották a "covid elleni" tüdővitamint

 portré

Lecsapott a Nébih

Hivatkozás másolása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala kivonta a forgalomból az „air7 tüdővitaminjait” mert félrevezető volt a rajtuk található jelölés.

A hivatal szakemberei közérdekű bejelentésre indítottak ellenőrzést, aminek végén a forgalmazót milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírság megfizetésére kötelezték.

A vizsgálat során a szakemberek megállapították, hogy az étrend-kiegészítő egyetlen összetevője esetében sem igazolt, hogy az a tüdő egészségét támogatná, különösen egy, a tüdőt érintő járvány idején felmerülő fokozott kockázat esetén – írták.

Az étrend-kiegészítő termékcsalád értékesítését a koronavírus-járvány aktív szakaszában kezdték meg, a készítmény a patikákban, bioboltokban és interneten is kapható volt. A védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozóknak termékadományokat nyújtott a cég, továbbá a termékről a médiában is megjelentek beszámolók közismert egészségügyi szakemberek szereplésével – közölte az MTI.

    Fertőz most a koronavírus?

    Bővebben Bezárás

    A koronavirus.gov.hu adatai szerint a budapesti korona vírussal fertőzöttek száma meghaladja az 5000 főt míg vidéken valamivel kevesebb ez a szám, 3800 fölötti. Hivatalos adatok szerint, az egész világon növekszik a megbetegedések száma.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés