Hirdetés

Ronaldo mégis ártatlan, hamisan vádolták nemi erőszakkal

Nap Híre portré Nap Híre

Az ügyészség még 2019-ben jelentette be, hogy nem emelnek vádat a sztárfocista ellen, most a magánvádas indítványt is elutasították, így a bíróság nem vonja felelősségre Christiano Ronaldót nemi erőszak vádja miatt. 

Az ügy még 2009-re nyúlik vissza, amikor Ronaldo állítólag megerőszakolt egy Kathryn Mayorga nevű nőt egy Las Vegas-i hotelszobában, majd az egészet eltussolták.

A helyi rendőrség 2018-ban indította újra a nyomozást a nő kérésére, ám 2019 nyarán az ügyészség bejelentette, hogy nem emelnek vádat a futballista ellen, mert az erőszakot nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani.

Mayorga azt állította, hogy kényszerítették rá, hogy aláírjon egy titoktartási megállapodást, amelyért 375 000 dollárt is kapott Ronaldótól a hallgatásért cserébe. A nő azt kérte a bíróságtól, hogy érvénytelenítsék ezt a megállapodást. Az egyezség létezéséről egyébként a Der Spiegel című német lap számolt be először még 2017-ben. Ronaldo azonban végig tagadta a vádakat, szerinte beleegyezésen alapuló szexuális együttlét volt a nővel. 

A friss bírósági határozat szerint a nő által indított polgári peres eljárás nem tárgyalóképes, mivel a vádló ügyvédje olyan súlyos kötelességszegést követett el, amely lehetetlenné tette volna Ronaldo számára a tisztességes tárgyalást. 

A bíróság megállapította, hogy Mayorga egyik ügyvédje, Leslie Stovall lopott, bizalmas dokumentumokat használt fel az ügyben, és minden jel arra utal, hogy rosszhiszeműen járt el - írja a CNN

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés