Hirdetés

Horror a céges bulin: két embert elnyelt a beszakadt medence

Morvay Péter portré Morvay Péter

Először azt hitték, hogy csapatépítő játék kezdődött

Hivatkozás másolása

Holtan találtak egy férfit abban a víznyelőben, ami egy izraeli családi ház medencéjében nyílt meg váratlanul.

A földbe süllyesztett medence alján minden előzetes jel nélkül egyszer csak egy több méteres víznyelő nyílt meg. A mély szakadék másodpercek alatt elnyelte a tágas medencéből az összes vizet.

A magyarországinál is nagyobb forróság elől az izraeliek is a víz közelében keresnek enyhülést. A drámai pillanatokról készült videót az egyik vendég megosztotta a Twitteren.

A fürdőzők közül két embert az örvény a víznyelőbe sodort. A mentőalakulatoknak az egyik férfit sikerült élve kimenteniük, ő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A másik eltűntet 4 órán át keresték a speciális mentők, de már csak a holttestét tudták a felszínre hozni. A kutatást nehezítette, hogy a medence környéke is omlásveszélyes lett, ezért a mentőegységeknek egy tartószerkezetet kellett építeni, mielőtt több méteres mélységben megtalálták volna az eltűnt férfit.

Az eset egy magáncég alkalmazottainak tartott medencés partin történt. Az izraeli lapok beszámolói szerint mintegy 50 ember volt a helyszínen, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Egy szemtanú elmondta, hogy a tragédia másodpercek alatt következett be.

„A vízszint hirtelen apadni kezdett, és egy lyuk nyílt, ami örvényt hozott létre, és két embert magával sodort.”

Izraeli medenceomlás
Izraeli medenceomlás

Amikor a víznyelő megnyílt, a férfi kiabált a kollégáinak, hogy jöjjenek ki a medencéből, de azok először azt hitték, hogy ez valamiféle csapatépítő játék. A balesetnek további áldozatai is lehettek volna, de az omlás pillanatában csak hatan voltak a medencében.

A rendőrség bejelentette, hogy vizsgálatot indítottak a haláleset ügyében, vajon a medencét megfelelő engedéllyel üzemeltették-e.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés