Hirdetés

Hősként halt meg az édesanya, aki az élete árán mentette meg az ötéves kislányát

Nap Híre portré Nap Híre

Brutális cápatámadás történt a mexikói tengerparton.

A hétvégén egy cápa támadt egy 26 éves édesanyára és a mindössze 5 éves kislányára, amikor együtt fürdőztek Mexikó egyik tengerpatján. A cápa a támadás során a nő lábát harapta le, de mielőtt még életét vesztette volna, volt annyi ereje, hogy a kislányát a közeli úszó stégre kiemelje.

Az ATV beszámolója szerint a család a mexikói Csendes-óceán partján fekvő Jalisco állam népszerű üdülőhelyre, Melaque Beach-re utazott nyaralni. Bár a nőnek azonnal segítettek a tengerparti mentőosztag tagjai, de olyan sok vért veszített, hogy az életét már nem sikerült megmenteniük.

A támadás egy olyan partszakaszon történt, ahol korábban még nem fordult elő hasonló baleset. Az áldozat is jól ismerte a helyszínt, ugyanis a Guadalajarai Egyetem tengerbiológia szakos hallgatója volt.

A part zsúfolt volt, mert egy nyíltvízi úszóverseny is zajlott a közelben, amelyet a halálos baleset után azonnal felfüggesztettek. A mexikói rendőrség vizsgálja azt, miért nem adtak ki cápariadót a hatóságok, ezért a népszerű partszakaszt teljesen lezárták a látogatók előtt. 

Mexikóban viszonylag ritkák a cápatámadások. 2019-ben egy amerikai búvár túlélt egy cápaharapást az alkarján a Baja California Sur partjainál lévő Magdalena-öbölben. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés