Hirdetés

Megszólalt a BVOP a rabverésről: fegyelmi eljárás indult, felfüggesztették az őröket

Nap Híre portré Nap Híre

Az is kiderült, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történt a brutális bántalmazás.

Ahogy a Naphire.hu is megírta: őrizetbe vett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség négy büntetés-végrehajtási dolgozót, akik a gyanú szerint életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat. A fogvatartott a figyelmeztetések ellenére ismételten megszegte az intézeti szabályokat, ezután két büntetésvégrehajtási dolgozó a fogvatartottal szemben testi kényszert és bilincset alkalmazott. A megalapozott gyanú szerint a felügyelők - akikhez később még két társuk is csatlakozott - túllépték a jogszerű intézkedés kereteit és többször megütötték a férfit, akit a mentők eszméletlenül, életveszélyes állapotban szállította kórházba.

Most a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is megszólalt az ügyben. Közleményükben hangsúlyozzák: elítélik a fogvatartottak bántalmazását.

"Az ilyen cselekedetek elfogadhatatlanok, amelyek ellen szervezetünk minden rendelkezésünkre álló eszközzel fellép. A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai még a legkevésbé együttműködő, verbális vagy akár fizikai agressziót tanúsító fogvatartottak esetében is higgadtan, jogszerűen és szakszerűen intézkedjenek"

- fogalmaznak, hozzátéve: a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben történt rendkívüli esemény kapcsán a börtön a szükséges intézkedéseket megtette.

Az intézet parancsnoka az eseményben érintett állománytagokkal szemben fegyelmi eljárást rendelt el, valamint őket szolgálati beosztásukból felfüggesztette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés