Hirdetés

Nincsenek szavak: busszal ütközött a mentőautó, de a buszos lelépett, mintha mi sem történt volna

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét.

Tavaly augusztusban egy hajnali időpontban Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába közlekedett autóbusszal az 55 éves kisbucsai férfi. Az éjszakai látási viszonyok miatt nem vette észre, hogy a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba - írja az MTI.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét. A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott.

A vádlott észlelte az ütközést, megállt, a buszból kiszállva a hűtőrácsot a helyére igazította, de anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőgépkocsihoz odament volna, visszaült járművébe, és elhagyta a baleset helyszínét. A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e. A sofőr pénzbüntetést kaphat.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés