Hirdetés

Szörnyű tragédia: Óvodába csapódott egy busz, két gyermek meghalt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az 51 éves sofőrt, aki a helyi tömegközlekedési társaság munkatársa volt, letartóztatták, gondatlan vezetéssel és emberöléssel vádolják.

Szerdán egy helyi járatos busz 40 km/órás sebességgel belecsapódott egy napköziotthonos óvodába Montréal egyik külvárosában, Lavalban. A balesetben két gyermek a helyszínen meghalt, hat másik pedig megsérült.

A jármű az utca végi buszfordulóból kihajtva, az óvoda parkolóján keresztül átvágva ütközött neki az épületnek - írja az RTL.

Egy, az óvoda közelében élő szemtanú az esettel kapcsolatban elmondta, hogy ő és egy csapat szülő próbálta kimenteni a busz alá szorult gyerekeket, és ők tartották vissza a busz sofőrjét is, aki nagyon furcsán viselkedett. Elmondása szerint a buszsofőr mintha valahol máshol járt volna. 

Mint mondta, a baleset után a sofőr kiszállt és levetette az összes ruháját, miközben ordibált. "Teljesen meztelen volt. Nem tudjuk, miért tette ezt. Nekiestünk, megpróbáltuk leteperni" - mondta.

Stéphane Boyer, Laval polgármestere szerint a sofőr 10 éve dolgozott az STL-nél, de eddig nem volt vele semmi gond. "Van egy olyan feltételezés, hogy szándékosan tette, de ezt a nyomozásnak kell majd megerősítenie” – mondta Boyer, hozzátéve, hogy nem világos, hogy a gyanúsítottnak bármi köze van-e az óvodához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés