Hirdetés

Lövöldözés tört ki Budapesten, rettegnek a környék lakói

Nap Híre portré Nap Híre

Elszabadult a pokol csütörtök este a fővárosban.

Összetűzés tört ki még csütörtök hajnalban Budapest XIII. kerületében, ami végül lövöldözésig fajult. A Tények beszámolói szerint sokan ordibálásra, káromkodásra, illetve lövések hangjára riadtak fel a Szabolcs utában.

A TV2 csatornának a környéken élők elmondták, hogy egy ötfős banda baseballütőkkel és egy airsoftfegyverrel támadt rá egy férfira. 

A Tények szerint a bandatagok már egy bokszerrel meg is sebesítették az áldozatot, aki egy kocsival próbált elmenekülni tőlük. Az egyik helyi lakos azt mondta a csatornának, hogy a támadók be voltak drogozva, és hírhedtek, ismerik őket az utcában. A balhé állítólag csaknem másfél óráig, éjféltől nagyjából fél 2-ig tartott, és több lövés is eldördült. 

Többen is segítséget kértek, hívták a 112-t. A lakók azt mondták, hogy egyre zűrösebb a környék, sokszor kell rendőrt hívni az utcába. Végül a rendőrök több kocsival is a helyszínre érkeztek, és mindenkit bevittek a kapitányságra. Az egyenruhások öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a gumilövedékes fegyvert pedig lefoglalták.

Az áldozatnak nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett. A támadóknak csoportos garázdaság bűntette miatt kell felelnie, később, ha vádat emelnek ellenük, és elítélik őket, akár három évre is börtönbe kerülhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés