Hirdetés

Brutálisan megverték Nagy Ferót

Nap Híre portré Nap Híre

A rendszerváltás előtt többször is úgy megütötték a rendőrök Nagy Ferót, hogy orrán-száján dőlt a vér. Az egyik nyomozó volt a verőlegény, a másik a megértő közeg. Ilyen volt a jó zsaru - rossz zsaru játék a hetvenes években.

„Néha bevittek a rendőrök, néha megvertek” Így emlékezik vissza Nagy Feró a hetvenes évek végére, nyolcvanas évek elejére. Akkoriban, az úgynevezett szocializmusban, zenekaruk, a Beatrice épphogy csak megtűrt volt. Koncertezhettek, de lemezt már nem adhattak ki. Ráadásul időnként bevitték őket a rendőrségre – mesélte az ATV Hazahúzó stábjának Feró, aki ma már mosolyogni is tud a történteken. 

„Reggel jöttek mindig, olyan négy és öt között. Nyilván úgy vélték, hogy olyankor minden bűnöző otthon van. Bevittek a Tolnay utcában lévő politikai rendőrségi épületbe, beraktak egy rácsos szobába. Megmondom őszintén be voltam tojva.”

Feró úgy emlékszik, hogy jó ideig váratták, majd bejött egy nyomozó, és felkísérte őt egy kihallgatószobába. Ott csak annyit mondott, hogy üljön le, majd kiment.

via atv.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés