Brutális méretű, 5,5 méteres óriáskígyót találtak Floridában

  • Nagyvilág
Virág Márton portré Virág Márton

Minden idők legnagyobb burmai pitonjára bukkantak Florida dél-nyugati régiójában, 122 tojás volt benne. Az állatot elaltatták, mert ott nem őshonos.

Kiloenc éve, hogy a floridai természetvédelmi szervezet pitonprogramja elkezdődött, azóta több mint 1000 példányt távolítottak el Florida délnyugati részén mintegy 25 900 hektárnyi területről. A két hétig tartó állami pitonmentesítő program résztvevői többek között a 2500 dolláros fődíjért versenyeznek. Ez  annak jár, aki a legtöbb pitont befogja. A tavalyi versenyben több mint 600 ember vett részt 25 államból - írta az AP.

Most egy biológusokból álló csapat egy akkora burmai pitont  fogott Floridában, amekkorát még sohasem találtak az államban. Az óriáskígyó 97,5 kilót nyomott, 5,48 méter hosszú volt és 122 fejlődő tojást találtak benne - közölte a Délnyugat-Florida Természetvédelmi Hivatal.

A National Geographic dokumentálta a fogást, rávilágítva arra, hogy az invazív pitonok gyors szaporodása az őshonos állatvilágot veszélyezteti. Bartoszek szerint a nőstény pitonok eltávolítása döntő szerepet játszik a szaporodási ciklus megszakításában.

Az óriás óriáskígyót elaltatták, mivel a burmai piton nem őshonos faj, a '70-es években került az Egyesült Államokba egzotikusállat-kereskedők révén. Vélhetően egy szarvas lehetett az utolsó zsákmánya, mert a boncolás során patadarabkákat is találtak az emésztőrendszerében.

Cimkék:
  • burmai piton
  • Florida
  • elaltatták
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet