Hirdetés

Záporoztak a büntetések a fővárosban: a rendőrök felvették a harcot a szabálytalankodó autósokkal

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrök augusztusban 44 alkalommal tartottak ellenőrzést a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, "driftelések" és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása érdekében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

A közlemény szerint egy hónap alatt 654 esetben kellett intézkedniük, ezek közül 636 alkalommal észleltek sebességtúllépést.

A rendőrök 161 helyszíni és 41 közigazgatási bírságot szabtak ki, 2 szabálysértési feljelentést és 3 közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről 429 leállítás nélküli felvétel készült - írták.

Az ellenőrzések a gépjárművek engedély nélküli átalakítására is kiterjedtek, az azokkal összefüggő szabálytalanságok miatt 2 szabálysértési feljelentést tettek, illetve egy járműnek a forgalmi engedélyét is bevonták a helyszínen.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 15, míg bódultság gyanúja miatt 5 vezetőt állítottak elő, továbbá 23 embert mintavételre vittek. Körözés miatt négy embert fogtak el, valamint 26 esetben éltek büntetőfeljelentéssel - írja az MTI. 

Közölték azt is, hogy "zéró toleranciával léptek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások ellen, így a közlekedők egyéb természetű szabályszegései miatt". Például hiányos világítás, vezetés közben kézben tart

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés