Filmbe illően szökött meg a börtönből a kelet-európai csempészfőnök, de pancserként bukott le

  • Bűnügy
Ónody M. Gyula portré Ónody M. Gyula

Két évvel ezelőtt, filmbe illően szökött meg a 27 éves romániai csempészfőnök az alsó-ausztriai St. Pölten börtönéből. A férfi korábban több mint 200 "alkalmazottat" mozgatott a régióban.  

Szökését a legapróbb részletekig megtervezte még 2020 novemberében. "Véletlenül" megsérült a karja, nem sokkal azelőtt, hogy kiadták volna a hazájának. Így át kellett vinni a közeli egyetemi kórházba. 

Amit a börtönőrök nem tudtak: egy bűnügyi forgatókönyv részeként.

Az ambuláns kezelése után rukkolt elő a nagyjelenettel. Amikor elhagyta a kórházat, a meglepetés erejében bízva, hirtelen kiszakította magát, és elszaladt az őreitől,  még a figyelmeztető lövésektől sem riadt meg.

Csak sprintelt. Egészen a rá várakozó autóig, amibe bevágta magát, és illaberek... Az autót az embervadászok utóbb megtalálták - de üresen. Három segítőjére azonban még aznap lecsaptak. A cinkosok ugyanis szétváltak. Hárman két taxiba ültek. A taxisok azonban gyanút fogtak, és értesítették a rendőrséget. 

Ám a főnöknek addigra nyoma veszett. Mint utóbb kiderült, sikerült hazaszöknie. Romániába.

De amilyen profin szervezte meg a szökését, két év után olyan pancser módon bukott le. Pedig addigra még traktorvezetőnek is átképezte magát, és munkát is vállalt a romániai Floresti körzetében. 

Feltört egy parkoló autót, beült, és elszundikált. Átaludta a hajnalt - reggel a tulaj vette észre, hogy valami nincs rendben, és hívta arendőrséget. Akik aztán egy karperec kíséretében fel is ébresztették az álmából.

Senki sem érti, miért kellett ott aludnia, igaz, mire elkapták, valójában magára maradt, mert a 200 fős bandáját időközben és szisztematikusan felszámolták - írja a krone.at

Cimkék:
  • csempészfőnök
  • börtön
  • szökés
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet