Hirdetés

Kitört a botrány: csőd szélén a sörgyár, miután kiderült, egy férfi belevizelt a készülő sörbe

Nap Híre portré Nap Híre

Undorító videó terjed az interneten, ami miatt a Tsingtao sörgyár részvényei zuhanórepülésbe kezdtek. Az említett felvételen az látható, hogy egy férfi a gyárban a készülő sör tartályába vizelt.

A videón látható, ahogy egy férfi egy védősisakban és egy kék overallban lemászik egy malátatartályba a kínai Pingdu sörgyárban, lehúzza a nadrágját és könnyít magán, egyenesen a tartályba. Miután nyilvánosságra került a videó, a gyártó közölte, hogy az incidenssel kapcsolatos összes tételt elzárták - írja a Liner

"Vállalatunk nagy jelentőséget tulajdonít a vonatkozó videónak, amely a Tsingtao 3. számú sörfőzdéből került elő október 19-én. A lehető leghamarabb jelentettük az esetet a rendőrségnek, és a közbiztonsági szervezetek részt vesznek a nyomozásban. A kérdéses tételeket teljesen elzárták. A vállalat továbbra is folytatja az irányítási eljárások megerősítését és a termékminőség biztosítását" - írta közleményében a Tsingtao. 

Egy forrás szerint a videón látható férfi nem a Tsingtao alkalmazottja, hanem egy harmadik fél által alkalmazott rakodó. Az incidens nagyon komoly károkat okozott a vállalatnak, ugyanis a sanghaji tőzsde részvényei pénteken 1 százalékkal, hétfő reggel pedig 7,5 százalékkal estek.

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy sör árasztotta el az M3-as autópályát, miután felborult egy sört szállító kamion. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a kamion teljes rakománya, azaz több ezer üveges sör borult az útra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés