Hirdetés

Hatalmas botrány Svájcban: az egyik tisztviselő egy Máriát és Jézust ábrázoló plakáton gyakorolta a célbalövést

Virág Sára portré Virág Sára

Hatalmas botrányt okozott Svájcban az Operation Libero nevű baloldali mozgalom társelnöke, aki – állítása szerint figyelmetlenségből – egy Máriát és Jézust ábrázoló képen gyakorolta a célbalövést. 

Brutális fenyegetéssel néz szembe az a svájci politikus, aki sportpisztollyal lövöldözött egy Máriát és Jézust ábrázoló képre, majd a golyó szaggatta lyukakat a közösségi oldalán is megosztotta. A 32 éves Sanija Ameti, a zöld-liberális párt tisztviselője hétvégén töltötte fel a képeket az Instagram-oldalára, ám a hatalmas felháborodás miatt nem sokkal később már le is szedte őket. 

Később azzal magyarázta a tettét, hogy nagyjából tíz méterről próbált célba lőni, és úgy gondolta, a szóban forgó plakát elég nagy ahhoz, hogy célpont legyen. "Bocsánatot kérek mindenkitől, aki esetleg megsértettem. Azonnal töröltem a bejegyzést, amint rájöttem rádöbbentem a vallásos tartalmára. Addig nem gondoltam rá, nagyon sajnálom" – írta X-oldalán. 

A zürichi zöld-liberlis párt közölte az eset kapcsán, hogy a tisztviselő benyújtotta a lemondását is – írja az AP News. A Kath.ch, a svájci római katolikus egyház weboldala szerint a svájci püspökök elítélték a lövöldözést, mondván, hogy Amati ezzel "sok katolikus vallásos érzékenységébe beletiport". A Farner Group nevű tanácsadü cég, ahol Amati is dolgozott, hétfőn közölte: úgy döntöttek, hogy megszüntetik a nő munkaviszonyát. A képek kedden futótűzként terjedtek a svájci médiában és az interneten is.  

A Daily 20 Minutes közzétett egy fotót Ametiről, amint egy pisztolyt emel a magasba, a másikon pedig a golyó lyuggatta szentkép látható. Ametit a botrányos poszt után sokan bírálták, lemondását követelve. Therese Schlapfer, az SVP politikusa arra szólította fel Ametit, hogy azonnal távozzon az Operation Liberóból és a Zöld Liberális Pártból. „Anya a gyermekkel, mint célpont. Ez mindent elmond” – írta. A politikus azóta állítólag rendőri védelmet kért saját maga és a családja számára, annyira sok fenyegetéssel szembesül. A képet ide kattintva lehet megtekinteni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés