Hirdetés

Óriási a botrány: csaltak az év kilátója szavazáson, kizárták a nyertest

Nap Híre portré Nap Híre

Senki sem számított erre a fordulatra, ami az idei Év Kilátója pályázaton történt: kiderült, hogy az első helyezett zselici Kardosfai-kilátó csalással nyerte meg a versenyt.

Az Aktív Magyarország közleménye szerint szabálytalan szavazatok érkeztek az első helyezett zselici Kardosfai-kilátóra. Mint írják, az utolsó napon fordult meg az eredmény és nyert a Kardosfai-kilátó. Az eredményhirdetést követően azonban kiderült, hogy 300, zömében távol-keleti álprofilról érkezett szavazat a verseny hajrájában. Az álprofilokról érkezett szavazatokat levonták, és rögtön megváltozott a sorrend - számolt be a Telex.

Végül 2023-ban az Év Kilátója címet a Gödöllői-dombságban fekvő Szent László-kilátó nyerte el, ami egy éven keresztül viselheti ezt a címet. 

"Örülünk neki, hogy ilyen súlya lett a pályázatnak, hogy akár ilyen trükkös eszközökkel is megpróbálják megszerezni a címet, de a játék és a pályázat tisztaságának megtartása miatt fontos, hogy csak valódi emberek és szervezetek szavazatai számítsanak”, közölte a szervező.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés