Hirdetés

Botrány: Camilla szerint Archie herceg "vicces lenne vörös afro hajjal"

Morvay Péter portré Morvay Péter

A kínos megjegyzés Meghan terhessége alatt hangzott el

Hivatkozás másolása

Egy új életrajzi könyv szerint Károly herceg felesége, Camilla állítólag tréfásan megkérdezte Harry herceget, hogy első gyermeküknek vajon vörös afro haja lesz-e?

Camillához közeli források a brit Mirror című lapnak cáfolták, hogy ez a kérdés elhangzott volna. Szerintük Tom Bower életrajzíró állítása „badarság”.

Bower könyve „Bosszú: Meghan, Harry és a Windsorok háborúja” címmel jelent meg. A nem hivatalos életrajz szerint Harry, Sussex hercege és felesége, valamint a monarchia más tagjai közötti állítólag jóvátehetetlen „szakadást” történt, miután Camilla még az ismerkedésük alatt megvetően kibeszélte Meghant.

2016-ban Harry találkozott apjával, Károly herceggel, hogy tanácsot kérjen, hogyan kezelje a helyzetet. 

Bower könyve szerint a beszélgetéseken szó esett többek között Meghan tévés színésznői karrierjének folytatásáról, a rendőri védelem lehetőségéről a hercegi pár számára és egy kínos megjegyzésről az akkor még meg nem született gyermekük külsejéről.

Harry és Meghan később az Oprah Winfreynek adott nagy vihart kavart interjúban elmondta, családjuk egy tagja, akit nem voltak hajlandók megnevezni, megjegyzést tett arra, hogy „milyen sötét bőre lehet” majd elsőszülöttjüknek. 

A most megjelent könyv szerint ezek a kínos mondatok Camilla szájából hangzottak el, aki azt is megjegyezte, hogy „milyen vicces lenne”, ha az újszülött babának vörös afro (Ginger Afro) haja lenne majd. A kritikusok szerint a kifejezés egyértelműen rasszista felhangú.

A kapcsolat annyira elmérgesedett, hogy Harry azóta sem áll szóba Camillával és nem is gratulált neki ahhoz, hogy Károly mellett ő lesz majd az új brit királyné.

Mint arról beszámoltunk, hamarosan megjelenik Harry herceg könyve is, amely sokak szerint "időzített bomba", mert számos szaftos történet lesz benne, ami miatt van oka aggódni a királyi családnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés