Hirdetés

Botrány a szolnoki kórházban: fél éve halt meg Mária édesanyja, a kórház azóta sem tudja, hol van

 portré

Se éjjele, se nappala nincs Kissné Csomor Máriának, akinek az édesanyja a kórházban meghalt, majd a holtteste rejtélyes körülmények között eltűnt.

Sokkot kapott a közmunkásként dolgozó Kissné Csomor Mária (54), amikor decemberben bement a szolnoki Hetényi Gyula kórházba, hogy meglátogassa az édesanyját. Mint azt a naphire.hu megírta, a nővér egy ágyhoz vezette őt, ahol a kórlap szerint az anyukája, a  88 éves Marika néni feküdt. Ám egy ismeretlen néni nézett vissza rá. Rövid nyomozás után kiderült: Marika néni tíz napja koronavírusban meghalt, azóta el is hamvasztották, a maradványokat a rokonai már el is temették.

Azóta lassan fél év telt el, Mária hiába szeretné eltemetni a szolnoki kórházban elhunyt édesanyját, hogy illő módon megadja neki a végtisztességet és koporsóban  eltemesse. Csakhogy nem találják Marika néni holttestét. Az ügyben a rendőrség is büntetőeljárást indított, ugyanis kiderült: a kórház dolgozói nem kettő, hanem három ember adatait keverték össze. Vélhetően az életmentő  gyógyszereiket is.

Máriának a szolnoki kórház esélyt sem adott, hogy megadja a végtisztességet az édesanyjának
Máriának a szolnoki kórház esélyt sem adott, hogy megadja a végtisztességet az édesanyjának Fotó: Pixabay

- Fél éve nem tudom megadni a végtisztességet az anyukámnak. Úgy terveztem, hogy koporsós temetése lesz, az édesapám mellé helyezzük örök nyugalomra. De hol a holtteste? Mert azóta se mondták meg. Se azt, hogy ki a felelős, amiért összekeverték a papírokat? Ráadásul a helyzetet csak bonyolítja, hogy nem is egy, hanem három beteg adatait cserélték össze - fakadt ki a naphire.hu-nak Mária.

Az asszony ügyvédet fogadott, hogy tartsa a kapcsolatot a hatósággal. A szolnoki kórház igazgatója levélben kért találkozót a vidéken élő Máriától, aki nem tudott elmenni a megbeszélésre. "Azt kérdezte a kórház igazgatója, hogy miben segíthet? Hát például  adja vissza az édesanyámat. Vagy mondja meg, hogy miért nem a megfelelő gyógyszereket adták neki, és ki a felelős a hibáért?" – fakadt ki Mária.

"Annyira megviselt ez az eset, hogy három hónapig táppénzen voltam, nem tudtam dolgozni. Számomra elfogadhatatlan, ha adnak nekem egy marék hamut és azt mondják, hogy az az anyukám. Mert a hamuból nem lehet DNS mintát venni. Azóta sem tudok aludni, csak az jár eszembe, miért nincs meg az anyukám? A kórház azt ígérte, hogy belső vizsgálatot indít, de még mindig nem kereste meg a felelőst.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés